• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Wil jij leren illustreren?

Heb je altijd al willen leren tekenen, maar ben je bang dat je ‘niet goed genoeg’ bent?Of leg je het snel weer aan de kant, omdat je ontevreden bent over het resultaat? Tijdens de online cursus ‘Basis illustreren’ ga je in 7 modules, geheel op eigen tempo aan de slag met alle basis technieken van het illustreren. Daarbij ga ik je ook leren sneller tevreden te zijn, en kritisch te kijken naar je werk zónder boos te worden op jezelf. Klinkt goed toch?! Lekker tekenen, heerlijk ontspannen, zonder de hoge verwachtingen te ‘moeten’ waarmaken!

Tijdens de lessen ga je aan de slag met diverse onderwerpen:

 • Durven schetsen
 • Schaduw en perspectief
 • Basis aquarel
 • Spullen in huis tekenen
 • Dieren tekenen
 • Portret tekenen
 • Complete illustratie tekenen

*Je houdt 6 maanden toegang tot de workshop. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten. Inloggen kan met jouw eigen inloggegevens op ieder moment. Zo kun je de cursus in je eigen tempo volgen! Daarnaast krijg je toegang tot een exclusieve Facebookgroep waarin iedere maand een live q&a wordt gehouden. Het zogeheten Pippa Knus Inspiratie momentje. Zou super tof zijn om jou hierbij te hebben. Doe je gezellig mee?

start vandaag nog met je nieuwe passie

 


review monique

“Nooit gedacht dat ik dit kon. Ik hou enorm van creatief zijn en lekker knutselen met mijn dochter, maar die knutselwerkjes zijn nooit bijzonder mooi. Toch wilde ik graag beter worden in illustreren en tijdens de vakantie iets leuks te doen hebben met mijn dochter, dus gingen we samen aan de slag met de cursus Basis illustreren van Pippa Knus. We hebben er enorm van genoten en vooral mijn dochter maakt de meest prachtige tekeningen. Het is fijn hoe alles stap voor stap wordt uitgelegd en de video’s dus zowel voor mij als voor mijn 9 jarige dochter goed te volgen zijn. Ik kan de cursus zeker aanraden!”


 

Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf? Om écht even lekker te ontspannen en je niet bezig te houden met alle dingen die je ‘nog moet doen’? Creativiteit is een hele mooie bezigheid om uit de dagelijkse sleur te komen. Zodra je gaat zitten om even te tekenen, schilderen, of journallen, vergeet je namelijk even alles om je heen. Je bent alleen maar bezig met jezelf en wat je aan het creëren bent. Dit zorgt voor rust in je hoofd en geeft je erna het gevoel alsof je de wereld weer aan kunt.

​En niet alleen dat. Wist je namelijk dat creativiteit ook heel goed kan bijdragen aan je zelfvertrouwen? Mits je je creativiteit op de juiste manier toepast natuurlijk. Tijdens deze cursus ga ik je leren om te gaan met die perfectionisme, door je te laten durven schetsen en je daarbij bijvoorbeeld uit te dagen géén gum te gebruiken. Super spannend in het begin, maar zó fijn als je hierdoor de perfectionisme de baas kunt worden!

​Ik ga je leren hoe je je perfectionisme kunt uitzetten als je aan het tekenen bent en geef je de juiste tools om je schetsboek/journal te gebruiken waarvoor ze zijn bedoelt; plezier hebben in creativiteit. Doe je gezellig mee?

*Je houdt 6 maanden toegang tot de cursus lessen. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten.

 

Wat leer je tijdens de workshop?

 • durven schetsen
 • werken met aquarelverf
 • basis portret tekenen
 • diepte creëren in een illustratie
 • complete illustratie maken

Al meer dan 250 mensen gingen je voor en maakten de mooiste creaties, gemiddeld krijgt deze workshop een 9.4 van de deelnemers!

 


review vivianne

“Ik zit al een tijdje in een burn-out en was op zoek naar een laagdrempelige manier om te starten met illustreren. Zo kwam ik bij de online cursussen van Pippa Knus terecht. Ik volgde Sanne al een tijdje op Instagram en zag dat zij ook een moeilijke tijd heeft gehad en dat creativiteit haar heeft geholpen weer beter te worden. Ik hoopte dat dat voor mij ook zou werken. Na een telefoontje met Sanne om te overleggen welke cursus het beste bij mij zou passen, ben ik gestart met de cursus Basis technieken illustreren. In het begin moest ik me er echt toe zetten om te starten en voelde ik veel weerstand bij de lessen, maar doordat ik de lessen onbeperkt kan kijken (voor 6 maanden) ben ik de video’s opnieuw gaan bekijken en langzaam maar zeker voelde ik mezelf tot rust komen. Ik maakte tekeningen en schilderijtjes zonder het gevoel dat het ‘iets’ moest worden. Ik deel deze tekeningen met niemand, want daar vind ik ze nog niet goed genoeg voor, maar ik ga ze zeker bewaren. Deze tekeningen hebben er namelijk voor gezorgd dat ik weer gestart ben met iets te doen voor mezelf. En ik heb iets gevonden wat ik écht leuk vind om te doen. Heel erg bedankt Sanne. Voor je hulp, feedback en fijne lessen!”

review Anna

“Mijn naam is Anna en ik ben een schrijfster. Het is altijd al een droom geweest om een eigen kinderboek uit te brengen en dan zowel de tekst als de illustraties zelf te maken. Illustreren is echter iets waar ik niet heel goed in was, dus zocht ik een cursus om hier beter in te worden. Inmiddels heb ik twee cursussen van Pippa Knus gevolgd. De cursus Basis technieken illustreren en de cursus Creëer je eigen stijl. Ik vond de cursussen erg leuk om te volgen en heb er heel veel van geleerd. Tijdens de lessen heb ik de onderwerpen zo toegepast, dat ik direct aan de slag was voor mijn kinderboek. Ik ben benieuwd hoe alles straks samen gaat komen!”

 


 

Materialen en benodigdheden

 

Tijdens deze cursus gebruik ik maar een paar materialen:

 • Een schetspotlood
 • Een watervaste fineliner
 • Aquarelverf
 • Een penseel
 • Aquarelpapier

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde materialen te gebruiken. Je vind deze hier, maar je kunt natuurlijk ook de materialen gebruiken die je al thuis hebt.

Ook kun je ervoor kiezen om ander soort materialen te gebruiken. De werking van de materialen is dan misschien anders, maar de technieken die erachter zitten zijn vrijwel altijd hetzelfde. Rood en blauw maakt namelijk nog steeds paars. Zowel met kleurpotlood als met aquarelverf 🙂

Gebruik dus vooral waar jij je prettig bij voelt en have fun!

 

 

Na deze workshop kun jij…

 

 • schetsen zonder het gebruik van een gum
 • een complete illustratie maken
 • je perfectionisme loslaten en vertrouwen op je gevoel
 • tijd vrijmaken voor jezelf
 • plezier hebben in een nieuwe passie

 

 

 

 

 

Start vandaag nog met creëren!

Cursusoverzicht

Introductie en e-book 00:05:00
Les 1: Durven schetsen 00:25:00
Les 2: Schaduw en perspectief 00:30:00
Les 3: Basis aquarel 00:40:00
Les 4: Voorwerpen om je heen 00:40:00
Les 5: Dieren 00:45:00
Les 6: Portret illustreren 00:45:00
Les 7: Complete illustratie en afsluiting 00:55:00

Reviews

5

5
5 beoordelingen
 • 5 Sterren5
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Tekenen kan je dus écht leren!

  5

  En dát is wat Sanne stap voor stap met jou doorneemt…
  Een laagdrempelige cursus, om het creatieve “vuur” bij jezelf aan te steken.
  In een rustige opbouw, waarbij de lessen goed op elkaar aansluiten, kom je uiteindelijk bij jouw “eigen” creatie en werk je toe naar het ontdekken van je eigen stijl. Tis Oefenen, oefenen, oefenen….én wees geduldig!
  Bedankt Sanne, ‘t was erg leuk!

 2. Aanrader!

  5

  Ik ben heel blij dat ik de cursus ‘Basistechnieken illustreren’ heb gevolgd. Tekenen heb ik altijd erg leuk gevonden op de basisschool en middelbare school, maar dit is de loop der jaren verwaterd. De tekenles was ook erg lang geleden… Tijd om op wat op te frissen dus! Ik merk dat door deze cursus de drempel lager is geworden om weer te gaan tekenen en wat tijd voor mezelf te nemen en lekker bezig te zijn. Sanne legt de technieken op een hele fijne, duidelijke manier uit en zij benadrukt ook dat het allemaal niet zo perfect hoeft en in 1x goed moet gaan. Ik vond het leuk om kennis te maken met het werken met aquarelverf en ik heb zin om hier meer mee te gaan uitproberen. De cursus biedt een waardevolle basis om zelf verder te gaan experimenteren met de aangereikte technieken. Ik ben er nogmaals erg tevreden over en zou de cursus zeker aanraden! 🙂

 3. Basis cursus

  5

  Heel erg bedankt voor de fijne en gedetailleerde uitleg! Ik heb er veel van geleerd en het helpt om weer creatief bezig te zijn 🙂

 4. Ik ben fan!!

  5

  Ik ben fan van Sanne haar Pippaknus poppetjes!! En wat leuk dat je in deze cursus van alles leert over de diverse stijlen, maar ook over loslaten en zelf iets moois creëren. En het opbouwen van een portretje.

  Mocht je net starten met tekenen dan is dit een mooie cursus om mee te beginnen. Ze leert te op een prettige manier je eigen stijl te ontwikkelen.

 5. Basistechnieken technieken illustreren

  5

  Dit was een hele fijne cursus waarin ik.veel heb oude lesstof opnieuw heb geleerd met meer tip and trips dan ik op m’n middelbare school heb geleerd. Dit was een mooie opstap voor een vervolg cursus. Portretten en poppetjes illustreren.
  Ga zo door!

© 2024 Pippa Knus - Powered by Maatos