• Log in
  • 0

    Geen producten in je winkelmand.

Over Pippa Knus

Sanne van Dijk
  | 
19 april 2019

Wil jij een nieuwe passie ontwikkelen? Of simpelweg nog beter worden in illustreren? Dan zijn de online cursussen van Pippa Knus zéker iets voor jou!

Tijdens de cursussen ga ik je namelijk stap voor stap helpen om te leren illustreren. Dit doe ik door middel van video én tekst.

Er zijn diverse soorten cursussen die hieronder te zien zijn. Iedere cursus heeft een eigen thema. Zo is er bijvoorbeeld een basis cursus, waarbij je van verschillende onderwerpen en technieken de basis leert.

Sanne van Dijk, Pippa knus

Ik weet het nog als de dag van gisteren, toen ik onder de trap mijn eigen, creatieve hoekje had. Hier stond een ouderwets bureautje waar ik eindeloos aan zat om te tekenen en te knutselen. Creatief bezig zijn is er bij mij met de paplepel in gegoten. Letterlijk. Dat kon eigenlijk ook niet anders, met zo’n moeder als die van mij. We maakte samen van alles. Kleien, tekenen, breien en haken. Het kwam allemaal aan bod. Mijn passie voor creativiteit had ik zeker van mijn moeder overgenomen. 

 

Hier is ook mijn droom om iets met creativiteit te doen als beroep geboren. Alle keuzes die ik heb gemaakt, sluiten aan bij mijn droom om een creatief leventje te lijden. 

Zo had ik op de basisschool een vriendinnetje waarmee ik allemaal creatieve dingen deed, koos ik op de middelbare school in mijn vakkenpakket alle creative vakken en kunstgeschiedenis en ging ik naar een MBO studie die mij zou opleiden tot stylist. 

 

Na, of eigenlijk tijdens mijn studie, begon ik met Pippa Knus. Het begon met het maken van illustraties voor vrienden en familie. Deze illustraties deelde ik op social media, waardoor er langzaam maar zeker ook opdrachten binnen kwamen van mensen die ik niet kende. Zó tof! Op de dag van mijn diploma uitreiking heb ik me ingeschreven bij de KVK. Een droom die uitkwam. Zo voelde het. 

 

In eerste instantie werkte ik parttime aan Pippa Knus, maar ik merkte dat het belangrijk was om alle tijd vrij te maken voor mijn passie, dus toen mijn vriend en ik gingen verhuizen (en er een ruimte was die kon dienen als atelier!), besloot ik de switch te maken naar fulltime ondernemen. 

 

Dit heb ik stap voor stap gedaan, door (financiele) doelen te stellen en hard te werken. Het werd niet door iedereen gewaardeerd en ik kreeg veel bezorgde, negatieve feedback, maar ik besloot door te gaan. 

In oktober 2018 gingen we verhuizen en ik wilde januari 2019 fulltime aan Pippa Knus kunnen werken. Door hard werken, doelen stellen en de kracht van creativiteit en passie, is dit me gewoon gelukt en werk ik nog steeds met liefde, fulltime aan Pippa Knus!

 

Inmiddels zijn we alweer even verder en heb ik enorm veel toffe opdrachten mogen doen, meer dan 500 cursisten gehad en hebben er zo’n 700 mensen meegedaan met een workshop. Ook heb ik op diverse beurzen gestaan, ben ik geinterviewd voor in magazines als de Daphnes diary en heb ik samenwerkingen mogen doen met onder andere Coolblue. 

Ik ben mega trots op wat ik tot nu toe bereikt heb, en heb super veel zin in alle mooie dingen die gaan volgen. Kan niet wachten! 

© 2024 Pippa Knus - Powered by Maatos