• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Leren illustreren met alcohol markers

Wil je graag aan de slag met alcohol markers, maar weet je niet waar je moet beginnen? En hou je -net als ik- enorm van planten? Dan is deze online cursus helemaal perfect voor jou!

Tijdens deze online cursus gaan we samen -in 4 lessen- aan de slag en leer ik je alles over het illustreren met alcohol markers.

Zo starten we met de basis van het schetsen. In het geval van deze cursus over alcohol markers heb ik gekozen om planten te schetsen. Hoe zit een plant in elkaar en hoe kunnen we er stap voor stap voor zorgen dat de plant diepte bevat, in de juiste verhoudingen is én lijkt op de plantensoort die je wilt illustreren.

Vervolgens gaan we het hebben over alle ins-and-outs van de alcohol markers. Ik laat je verschillende merken zien en leer je alles over het aanbrengen van schaduw en hoe je moet blenden.

Al deze technieken passen we toe als we. verder gaan met het inkleuren van de schetsen die je tijdens de eerste les gemaakt hebt. En als laatste eindigen we met het maken van een complete illustratie, van begin tot eind.

Daarnaast krijg je 3(!) bonussen bij deze cursus, toegang tot een besloten Facebookgroep met andere cursisten én een maandelijks inspiratie uurtje waarin we samen gaan illustreren. Hoe tof is dat?!

*Je houdt 6 maanden toegang tot de workshop. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten. Inloggen kan met jouw eigen inloggegevens op ieder moment. Zo kun je de cursus in je eigen tempo volgen! Daarnaast krijg je toegang tot een exclusieve Facebookgroep waarin iedere maand een live q&a wordt gehouden. Het zogeheten Pippa Knus Inspiratie momentje. Zou super tof zijn om jou hierbij te hebben. Doe je gezellig mee?

Iedereen kan illustreren. Ook jij!


Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf? Om écht even lekker te ontspannen en je niet bezig te houden met alle dingen die je ‘nog moet doen’? Creativiteit is een hele mooie bezigheid om uit de dagelijkse sleur te komen. Zodra je gaat zitten om even te tekenen, schilderen, of journallen, vergeet je namelijk even alles om je heen. Je bent alleen maar bezig met jezelf en wat je aan het creëren bent. Dit zorgt voor rust in je hoofd en geeft je erna het gevoel alsof je de wereld weer aan kunt.

​En niet alleen dat. Wist je namelijk dat creativiteit ook heel goed kan bijdragen aan je zelfvertrouwen? Mits je je creativiteit op de juiste manier toepast natuurlijk. Tijdens deze cursus ga ik je leren om te gaan met die perfectionisme, door je te laten durven schetsen en je daarbij bijvoorbeeld uit te dagen géén gum te gebruiken. Super spannend in het begin, maar zó fijn als je hierdoor de perfectionisme de baas kunt worden!

​Ik ga je leren hoe je je perfectionisme kunt uitzetten als je aan het tekenen bent en geef je de juiste tools om je schetsboek/journal te gebruiken waarvoor ze zijn bedoelt; plezier hebben in creativiteit. Doe je gezellig mee?

*Je houdt 6 maanden toegang tot de cursus lessen. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten.

 

Wat leer je tijdens de workshop?

 • planten schetsen
 • werken met alcohol markers
 • verschil tussen verschillende merken
 • perfectionisme loslaten
 • complete illustratie maken

Al meer dan 800 mensen gingen je voor met een van de cursussen van Pippa Knus!


Materialen en benodigdheden

 

Tijdens deze cursus gebruik ik maar een paar materialen:

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde materialen te gebruiken. Je vind deze hier, maar je kunt natuurlijk ook de materialen gebruiken die je al thuis hebt.

Ook kun je ervoor kiezen om ander soort materialen te gebruiken. Zo gebruik ik tijdens deze cursus Ohuhu alcohol markers, maar laat ik je ook zien welke merken er nog meer zijn die je dus ook kunt gebruiken. En sterker nog; mocht je alleen maar geïnteresseerd zijn in het illustreren van planten, maar niet zo zeer in het gebruik van markers, kun je er zelfs voor kiezen om lekker met een heel ander materiaal soort aan de slag te gaan. Uiteindelijk blijft de techniek van het toevoegen van diepte ect redelijk hetzelfde 🙂

Gebruik dus vooral waar jij je prettig bij voelt en have fun! (Tipje: Bij Handletteringdoenwezo.nl krijg jij met de code PippaKnus altijd 10% korting op je gehele bestelling)

 


In het kort:

 

 • leren schetsen van planten
 • alle ins-and-outs over alcoholmarker en het gebruik daarvan
 • 3 bonuslessen t.w.v. 49,-
 • toegang tot een besloten Facebookgroep met andere creatievelingen
 • 6 maanden toegang tot de lesstof met jouw eigen inloggegevens
 • prijs: 75,-
 • en natuurlijk een nieuwe passie!

 

 

Start vandaag nog met creëren!

Cursusoverzicht

Introductie Planten illustreren met markers 00:05:00
Les 1: Planten Schetsen 00:40:00
Les 2: Basiskennis alcohol markers 00:35:00
Les 3: Inkleuren met markers 00:36:00
Les 4: Complete illustratie maken 00:54:00
Afsluiting Planten Illustreren 00:05:00
BONUS 1 : Timelapse Kat in Plant 00:25:00
BONUS 2: Timelapse Plantenkastje 00:45:00
BONUS 3: Template en stappenplan 00:30:00

Reviews

4.6

4.6
8 beoordelingen
 • 5 Sterren5
 • 4 Sterren3
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Super! Zeker een aanrader

  5

  Sanne legt alles heel duidelijk uit en praat rustig. Een hele fijne stem om naar te luisteren. Ik hoop dat er nog meer van zulke workshops komen, dan ben ik er zeker bij. Ik durfde mijn werkjes nooit te posten of te laten zien omdat ik het nooit mooi genoeg vond. Door Sanne leer je dit los te laten. Super bedankt voor deze leerzame workshop.

 2. Leuke Cursus met super mooie resultaten

  4

  Ik heb deze cursus graag gedaan. Elke les was een klein feestje. Duidelijke opbouw in de lessen en daardoor erg duidelijk hoe je een tekening moet opbouwen. De resultaten zijn erg mooi geworden. Nadeel vind ik dat in de twee timelaps geen kleurnummers gegeven worden. kiezen van kleuren en de verschillende tinten combineren is voor mij best lastig en ik miste een guideline.

 3. Illustreren met alcoholmarkers

  4

  Super toffe cursus, een aanrader, leuke stijl van tekenen ook vooral. Ikzelf ben helemaal verzot op de alcoholmarkers, vind het zo’n tof medium om mee te werken, vandaar dat ik deze cursus wou volgen, zeker tevreden van: uitgebreide cursus met veel tips en tricks, goede en toffe uitleg. De extra bonussen erbij zijn super!
  Ik kocht gelijk de nieuwe cursus.

  Sabine

 4. Super leuke en leerzame cursus

  5

  Super leuke en leerzame cursus. Ik ben deze cursus gaan volgen, omdat ik al een aantal jaar een set alcohol markers in huis had maar er nooit heel veel mee werkte, omdat ik niet zo heel goed wist hoe ik ze echt goed moest gebruiken. In deze cursus leer je op een hele leuke en niet al te moeilijke manier om de alcohol markers te gebruiken en mooie illustraties te maken. Naarmate je verder komt in de lessen vond ik het ook steeds leuker worden en verbaasde ik mezelf soms ook, omdat het soms in het begin leek dat ik het verprutst had, maar uiteindelijk werd het toch nog hartstikke leuk. Ik vond het ook fijn om eens lekker los en snel te schetsen, aangezien ik dingen vaak gelijk “perfect” wil tekenen. Hier leer je ook dat je dat even helemaal los kan laten. Mijn set alcohol markers is niet heel groot, maar toch heb ik alle illustraties gewoon kunnen maken. Je hoeft dus niet persé heel veel verschillende kleurtonen te hebben.

 5. Super leuk

  5

  Ben eigenlijk niet van planten tekenen. Maar door deze cursus ga ik dat zeker vaker doen.
  De tafereeltjes maken vind ik ook super leuk ik heb de smaak te pakken. Normaal tekenen ik 1 ding en niks eromheen maar door deze cursus ga ik dat zeker doen.
  Ook heel duidelijk hoe je alcohol markers kan gebruiken. Heb de smaak te pakken en ga zeker verder

 6. Super!

  5

  Een hele leuke cursus om bekend te worden met het gebruik van alcoholmarkers!
  Duidelijke, rustige uitleg met mooie resultaten.

 7. Heel fijn!

  5

  Wat een fijne cursus. Ik leerde heel veel: hoe om te gaan met alcoholmarkers, hoe teken je planten, hoe laat je het perfectionisme los en nog veel meer. Elke les was een cadeautje. Het werken met de timelapses vond ik wat lastiger: ik miste de enthousiaste begeleiding van Sanne. Verder een super cursus.

 8. Dank

  4

  Een hele leuke cursus. Echt heel veel geleerd van deze cursus. Dank je wel hier voor

© 2023 Pippa Knus - Powered by Maatos