• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Jouw eigen creatieve stijl creëren

Wil jij leren hoe je je eigen stijl kunt creëren als het gaat om je illustraties? Leren hoe je je beter kunt voelen over wat jíj gemaakt hebt, in plaats van jaloers te zijn op het werk van anderen?

In deze online cursus ga je precies hiermee aan de slag. Door middel van verschillende lessen, kom jij stap voor stap dichterbij het vinden van je eigen stijl.

Zo ga je verschillende stijlen ontdekken, probeer je diverse materialen uit en trek ik je (voorzichtig) uit je comfortzone.

Deze cursus bestaat uit video’s, een e-book en een werkboek. Je logt in met je eigen inloggegevens op ieder gewenst moment.

 

*Je houdt 6 maanden toegang tot de workshop. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten. Inloggen kan met jouw eigen inloggegevens op ieder moment. Zo kun je de cursus in je eigen tempo volgen! Daarnaast krijg je toegang tot een exclusieve Facebookgroep waarin iedere maand een live q&a wordt gehouden. Het zogeheten Pippa Knus Inspiratie momentje. Zou super tof zijn om jou hierbij te hebben. Doe je gezellig mee?

 

Jij bent uniek, net als jouw stijl in illustreren

 


review annemieke

“‘Ik kan niet tekenen’, dat is iets wat ik altijd heb gedacht. Hoewel ik tekenen wel altijd heel leuk vond om te doen, was ik er echt van overtuigd dat ik het niet kon. Ik maakte mijn poppetjes nog met van die stokjes en een huisje was niet meer dan een vierkant en een driehoek samengevoegd. Toen ik Sanne dan ook op een beurs tegenkwam was ik huiverig om mee te doen aan haar workshop ‘Portretje tekenen’, want ik was bang voor het resultaat. Sanne ging deze uitdaging echter niet uit de weg en vertelde me dat ik -mits ik mijn werk lelijk vond- mijn geld terug zou krijgen. Ik besloot de uitdaging ook aan te gaan en zo gezegd zo gedaan ging ik aan de slag. In het begin nog steeds huiverig, maar al snel veranderde dat in een grote verbazing over mijn eigen kunnen.

Wat ik maakte was zeker niet perfect, maar Sanne liet zien dat ik met een paar hele kleine aanpassingen al veel beter resultaat zou krijgen en wat denk je? Ik ging apetrots naar huis! Sinds dien ben ik helemaal verslaafd aan illustreren én de cursussen van Sanne (Pippa Knus). Ik ben gestart met de Basis cursus, maar ging daarna al snel door met de Portret cursus en de cursus Creëer je eigen stijl. Ik vind het zo fijn hoe alles stap voor stap en op een laagdrempelige manier wordt uitgelegd. Daarnaast kan ik met al mijn vragen terecht bij Sanne, of in de Facebookgroep. Dus; mocht je denken dat je niet kan tekenen -net als ik eerst dacht-, ga die uitdaging met Sanne dan tóch maar aan. Haar motto is dat iedereen kan tekenen en inmiddels geloof ik daar ook zeker in!”


 

Volledig vanuit jezelf illustreren?

Hoe heerlijk is het, om volledig vanuit jezelf te kunnen illustreren. Om echt op je gevoel een illustratie te maken én er nog trots op te zijn ook! Dit is alleen een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Er is namelijk al zóveel op het gebied van illustreren en creativiteit, en er zijn zóveel goede illustrators en kunstenaars te vinden. Helemaal nu met social media natuurlijk! De verleiding is dan ook groot om jezelf te gaan vergelijken met anderen en onzeker te worden over het werk wat je hebt gemaakt.

Toch zou je het graag willen. Vanuit jouw eigen unieke stijl creëren en zelfverzekerd terugkijken naar wat je hebt gemaakt. Illustreren vanuit jouw fantasie en eigen inspiratie, in plaats van iets natekenen van iemand anders. Dáár kan deze cursus je helpen. Samen gaan we aan de slag met het vinden van jóuw stem als het gaat om creativiteit. We gaan onderzoeken welke kunststroming je het mooiste vind, wát je daar zo mooi aan vind, -en belangrijker nog- waaróm je het zo mooi vind. Dit doen we niet alleen met kunststromingen, maar ook met andere kunstenaars, materialen, technieken, noem maar op. Zo kom je stap voor stap dichter bij wat bij jou past en dát kunnen we toevoegen aan jouw stijl. Jouw eigen stijl zit namelijk al in je. Jij bent namelijk uniek en hebt een unieke kijk op de wereld. Dít kun je gebruiken in je illustraties, dus met een aantal toffe opdrachten en uitdagingen kunnen we deze unieke jij naar boven brengen en laten zien aan de (creatieve) wereld.

Wat leer je tijdens de workshop?

 • je perfectionisme loslaten
 • jouw eigen stijl creëren in het illustreren
 • verschillende kunststromingen en stijlen (her)kennen
 • gebruik van diverse materialen
 • vanuit jouw eigen kracht creatief zijn

De deelnemers maakten al de mooiste illustraties, gemiddeld krijgt deze workshop een 8.7 van de deelnemers!

 


review anneleen

“Ik heb al een aantal verschillende cursussen van Pippa Knus gevolgd en vond de een nog leuker dan de ander. Het illustreren kreeg ik al vrij goed onder de knie, maar het vinden van een échte eigen stijl vond ik nog lastig. Daarom heb ik toch ook besloten om mee te doen met de cursus Creëer je eigen stijl en wauw, wat is deze cursus gaaf! Sanne laat écht zien hoe je door middel van een paar keuzes, maar vooral met geloven in jezelf en je eigen kunnen, een hele eigen sfeer kan geven aan een tekening. Ik oefen veel en zie al zo veel verschil met mijn tekeningen dan in het begin, echt leuk om te zien!
Thanks voor alle cursussen Sanne!”

review gracie

“Ik ben bij deze cursus terecht gekomen omdat ik mijn illustraties in de vorm van kaartjes of iets dergelijks wil gaan verkopen. Illustreren kan ik wel, maar ik tekende vooral dingen na, in plaats van dat ik zélf iets bedacht. Dat vond ik heel moeilijk. Toen ik deze cursus ging volgen wist ik niet zo goed wat ik kon verwachten, maar ik ben heel blij dat ik hem ben gaan volgen! Door te experimenteren, uitproberen en vooral te durven heb ik zoveel geleerd! Ik sta nu veel meer achter mijn werk en durf het zelfs te verkopen. Ik heb net mijn eerste set ansichtkaarten gemaakt en verkoop ze via mijn Instagram pagina en wat denk je? De eerste zijn al verkocht!”

 


 

Materialen en benodigdheden

 

Tijdens deze cursus is de materiaal keuze geheel aan jezelf. Het kiezen van je materiaal speelt namelijk een hele grote rol bij het ontwikkelen van je eigen illustratie stijl.

​Er is tijdens de cursus een volledige les gericht op het experimenteren met materialen. Hier maak ik bijvoorbeeld gebruik van:

 • Alcoholmarkers
 • Aquarelverf
 • Kleurpotloden
 • Oliepastel krijt

Noem maar op. Het fijne aan veel materialen is dat je losse stuks kunt kopen. Op die manier hoef je niet direct een volledige set van een bepaald materiaal aan te schaffen én kun je je favoriete kleurtjes kiezen.

​Benieuwd naar mijn favoriete materialen? Kijk dan eens op deze pagina.

 

 

Na deze workshop kun jij…

 

 • Je momentje voor jezelf pakken en genieten van de rust
 • Je perfectionisme loslaten als het gaat om illustreren
 • Vanuit je eigen kracht illustreren en jezelf niet meer vergelijken met anderen
 • Verschillende stijlen en kunstenaars herkennen
 • Met zelfvertrouwen trots zijn op wat je gemaakt hebt

 

 

 

 

Leer creëren vanuit je gevoel

Cursusoverzicht

Introductie Creëer je eigen stijl + opdracht 00:30:00
Les 1: Kunstvormen onderzoeken 00:35:00
Les 2: Materialen 01:25:00
Les 3: Kunstenaars en inspiratie 01:45:00
Les 4: Technieken begrijpen 02:10:00
Les 5: Een foto natekenen 01:45:00
Les 6: 3 kleuren challenge 01:10:00
Afsluiting Creëer je eigen stijl 00:20:00
BONUS: Timelapse Cupcake Meisje 00:06:00
© 2024 Pippa Knus - Powered by Maatos