• Log in
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Illustreren met alcoholmarkers

Zie jij ze ineens ook zoveel voorbij komen? De mooiste creaties en illustraties gemaakt met alcoholmarkers. De alcoholmarkers zijn sinds een tijdje niet meer weg te slaan uit de creative wereld.

Wil jij ook werken met alcoholmarkers, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je alle technieken en mogelijkheden met de markers onder de knie krijgen en hier de mooiste creaties mee maken? Geef je dan vandaag nog op voor de cursus ‘Illustreren met alcoholmarkers’

Tijdens deze online cursus gaan we samen aan de slag en leer ik je alles over het illustreren met alcohol markers. De cursus is namelijk helemaal compleet om jou in de juiste stappen mee te nemen en je op die manier stap voor stap, alles te leren over het gebruik van alcoholmarkers.

De cursus is verdeeld in 3 grote modules en iedere module staat in het teken van een thema.

Module 1: Product informatie. Wat zijn alcoholmarkers nou eigenlijk, welk papier kun je het beste gebruiken, hoeveel verschillende soorten en merken zijn er en hoe gebruik je de verschillende puntjes die op de markers zitten (ook wel de ‘nibs’ genoemd)? Al deze vragen worden beantwoordt.

Module 2: Product technieken. Vervolgens gaan we het hebben over alle technieken rondom de markers. Zo gaan we het hebben over hoe je de kleuren mooi kunt opbouwen en natuurlijk hoe je de kleuren zo mooi en egaal mogelijk kunt blenden. Hierbij staat de techniek echt centraal en hoef je dus nog niet aan de slag met het maken van complete illustraties.

Module 3: Aan de slag. Alle product informatie en technieken die we tijdens de eerste twee modules geleerd hebben, komen bij module 3 allemaal aan bod. Dit is namelijk de module ‘aan de slag’. Hierin gaan we in allerlei diverse thema’s een complete illustratie maken. We starten met schetsen en werken zo stap voor stap verder naar het opbouwen van een mooi kunstwerkje. Tof toch?!

Daarnaast krijg je een aantal bonussen bij deze cursus, toegang tot een besloten Facebookgroep met andere cursisten én een maandelijks inspiratie uurtje waarin we samen gaan illustreren. Hoe tof is dat?!

*Je houdt 6 maanden toegang tot de cursus. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten. Inloggen kan met jouw eigen inloggegevens op ieder moment. Zo kun je de cursus in je eigen tempo volgen! Daarnaast krijg je toegang tot een  Facebookgroep waarin cursisten en andere creatievelingen hun illustraties met elkaar delen. Ook krijg je nog de mogelijkheid om je op te geven voor live q&a momenten via zoom.  Het zogeheten Pippa Knus Inspiratie momentje. Zou super tof zijn om jou hierbij te hebben. Doe je gezellig mee

Iedereen kan illustreren. Ook jij!


Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf? Om écht even lekker te ontspannen en je niet bezig te houden met alle dingen die je ‘nog moet doen’? Creativiteit is een hele mooie bezigheid om uit de dagelijkse sleur te komen. Zodra je gaat zitten om even te tekenen, schilderen, of journallen, vergeet je namelijk even alles om je heen. Je bent alleen maar bezig met jezelf en wat je aan het creëren bent. Dit zorgt voor rust in je hoofd en geeft je erna het gevoel alsof je de wereld weer aan kunt.

​En niet alleen dat. Wist je namelijk dat creativiteit ook heel goed kan bijdragen aan je zelfvertrouwen? Mits je je creativiteit op de juiste manier toepast natuurlijk. Tijdens deze cursus ga ik je leren om te gaan met die perfectionisme, door je te laten durven schetsen en je daarbij bijvoorbeeld uit te dagen géén gum te gebruiken. Super spannend in het begin, maar zó fijn als je hierdoor de perfectionisme de baas kunt worden!

​Ik ga je leren hoe je je perfectionisme kunt uitzetten als je aan het tekenen bent en geef je de juiste tools om je schetsboek/journal te gebruiken waarvoor ze zijn bedoelt; plezier hebben in creativiteit. Doe je gezellig mee?

 

 

Dit ga je allemaal leren:

 • Welk papier je het beste kunt gebruiken
 • Hoe je het mooiste kunt werken met alcohol markers
 • Wat het verschil is tussen verschillende merken
 • Hoe je je perfectionisme kunt loslaten
 • Hoe je complete illustraties kunt maken in diverse thema’s

Al meer dan 800 mensen gingen je voor met een van de cursussen van Pippa Knus!


Materialen en benodigdheden

 

Tijdens deze cursus gebruik ik maar een paar materialen:

 • Een schetspotlood
 • Schetsboek met glad papier. Ik gebruik die van Clairfontaine
 • Alcoholmarkers. Ik gebruik diverse merken
 • Een fineliner
 • En eventueel een gum

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde materialen te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook de materialen gebruiken die je al thuis hebt.

Ook kun je ervoor kiezen om ander soort materialen te gebruiken. Tijdens de cursus werk ik namelijk niet exclusief met 1 type alcoholmarkers, maar combineer ik diverse merken met elkaar en laat ik zien welke merken en soorten er allemaal zijn. Hetzelfde geldt voor het soort papier, schetsbenodigdheden, noem maar op. Uiteindelijk heeft ieder merk, type of soort zijn eigen voordelen en kenmerken, waardoor er voor ieder wat wils is. Onderzoek dus lekker wat voor jou het fijnste werkt.

Bij de eerste module in de cursus zitten lessen over de diverse papiersoorten en merken alcoholmarkers. Hier zitten tevens ook lijsten met daarin linkjes naar de materialen die ik laat zien en gebruik 🙂

Gebruik dus vooral waar jij je prettig bij voelt en have fun!

Tipje: Bij BeCreativeShop krijg jij met de code PippaKnus altijd 5% korting op je gehele bestelling. Mocht je met de Ohuhu markers willen werken, is Handletteringdoenwezo.nl de enige die ze in Nederland verkoopt. Je kunt ze hier shoppen.

 


Alles nog even op een rijtje:

 • Je gaat alles leren over de alcoholmarker
 • Je leert alle ins-and-outs over het gebruik daarvan
 • Je krijgt toegang tot diverse bonussen
 • Je krijgt toegang tot een Facebookgroep met andere creatievelingen
 • Je houdt 6 maanden toegang tot de lesstof met jouw eigen inloggegevens
 • Je krijgt de mogelijkheid tot samen live illustreren via zoom
 • Je leert illustreren in diverse thema’s
 • Door het volgen van de cursus heb je een stok achter de deur om echt even tijd voor jezelf te nemen
 • En je creëert natuurlijk een nieuwe passie!

 

 


“Toen ik de cursus startte dacht ik; dit wordt helemaal niets. Tot ik stap voor stap aan de slag ging met de lessen. Helemaal toen ik mijn werk van een afstandje bekeek was ik blij verrast!”

 

 

Start vandaag nog met creëren! Doe je ook mee?

Cursusoverzicht

Start
Intro 00:08:06
Module 1: Product informatie
Les 1: Papiersoorten 00:20:34
Les 2: Merken 00:38:07
Les 3: Nibs 00:12:20
Module 2: Product technieken
Les 4: Kleuropbouw 00:16:06
Les 5: Blenden 00:40:42
Les 6: Schetsen 00:24:00
Module 3: Aan de slag
Les 7: Voorwerpen 00:46:18
Les 8: Interieur 01:04:22
Les 9: Dieren 00:44:22
Les 10: Portret 01:13:24
Les 11: Landschappen 01:06:01
Les 12: Bloemen 01:06:10
Les 13: Planten 00:57:15
Outro 00:04:24
Bonus video’s
Bonus 1 – Timelapse Kat in plant 00:25:28

Reviews

4.4

4.4
5 beoordelingen
 • 5 Sterren3
 • 4 Sterren1
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Uitgebreide leerzame cursus

  5

  Ik ben zeer te spreken over de opbouw van de cursus. Het uitgebreide aantal lessen. Het meenemen in het schetsen, het los leren laten van kleurnummers wat echt een uitdaging was maar wat nu een soort van rust geeft. De rustige manier van lesgeven, ja ik ben er erg over te spreken en de prijs is het zeker waard, hier heb ik ook wel andere ervaring mee. Absoluut geen spijt en heel blij dat ik de cursus heb gedaan, veel geleerd en veel plezier aan beleefd. Dank je wel Sanne!

 2. Zeker een aanrader!

  5

  Hele mooie en leerzame cursus. Sanne legt alles goed en rustig uit, zodat het goed te volgen is. Ik kan niet wachten tot een volgende cursus.

 3. Veel geleerd

  3

  Ik heb deze cursus met erg veel plezier gevolgd. Ik heb mooie tekeningen gemaakt en daarbij mijn kunnen vergroot. Wel moet ik zeggen dat het geluid niet altijd even duidelijk is. Bij 1 van de video’s is het achtergrond geluid te veel en te hard waardoor je je instructies en vertellen bijna niet kunt horen. Ik heb deze cursus met 50% korting kunnen kopen. Wat ik achteraf gezien erg fijn vind. €135,- vind ik echt wel veel geld hiervoor. Maar dat neemt niet weg dat ik hem echt met plezier gedaan hebt. De diversiteit was prima.
  Ik hoopte wel dat ook de tekeningen van het kaartje wat vaak op tafel ligt aan bod kwamen. De paddestoel macaron en bloem. Die had ik dolgraag samen met je willen tekenen.
  Ook miste ik de kleuren die je gebruikt. Ik weet dat je intentie is dat ik zelf kleuren kies die ik vind passen, maar juist het zoeken naar kleuren in dezelfde tint vind ik lastig, waardoor het bij blenden soms wat viezig en bruinig word. Ik miste hierin een voorbeeld lijstje met de kleuren die jezelf gebruikte. Je hoeft niet te gebruiken maar dan is de mogelijkheid er wel.
  Heel erg bedankt voor je tijd. En wie weet tot ziens in de toekomst.

 4. Leuke cursus

  4

  Veel geleerd over gebruik van alchoholmarkers. Ik vind het nog lastig de juiste kleuren te vinden die goed bij elkaar blenden. De Ohuhu markers worden het meest gebruikt en ik heb alleen Windsor & Newton. Gewoon blijven oefenen en die kleurencirkels maken. Durven schetsen en gewoon doen. Alles wordt goed uitgelegd. Een aanrader als je een wil beginnen met alchoholmarkers.

 5. Geweldig!

  5

  Wat heb ik veel geleerd over het gebruik van de alcoholmarkers. Dank je wel!

© 2024 Pippa Knus - Powered by Maatos