• Login
 • 0

  Geen producten in je winkelmand.

Illustreren met aquarelverf

Aquarelverf is een van mijn meest favoriete materialen. De manier waarop het water gaat waar het heen wil en je jezelf echt moet uitdagen om je perfectionisme te tackelen. De mooie kleuren, pigmenten en technieken. Alles aan het materiaal is zo fijn en kan zowel laagdrempelig als heel geavanceerd werken.

Wil jij ook werken met aquarelverf, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wil je alle technieken en mogelijkheden met de verf onder de knie krijgen en hier de mooiste creaties mee maken? Geef je dan vandaag nog op voor de cursus ‘Illustreren met aquarelverf’

Tijdens deze online cursus gaan we samen aan de slag en leer ik je alles over het illustreren met aquarelverf. De cursus is namelijk helemaal compleet om jou in de juiste stappen mee te nemen en je op die manier stap voor stap, alles te leren over het gebruik van de verf op waterbasis.

De cursus is verdeeld in 3 grote modules en iedere module staat in het teken van een thema.

Module 1: Product informatie. Wat is aquarelverf nou eigenlijk, welk papier kun je het beste gebruiken, hoeveel verschillende soorten en merken zijn er en hoe werkt nou het verschil tussen een tube of een napje? Al deze vragen worden beantwoordt.

Module 2: Product technieken. Vervolgens gaan we het hebben over alle technieken rondom de aquarelverf. Zo gaan we het hebben over hoe je de kleuren mooi kunt mengen en natuurlijk hoe je de verf mooi gelaagd op het papier krijgt. Hierbij staat de techniek echt centraal en hoef je dus nog niet aan de slag met het maken van complete illustraties.

Module 3: Aan de slag. Alle product informatie en technieken die we tijdens de eerste twee modules geleerd hebben, komen bij module 3 allemaal aan bod. Dit is namelijk de module ‘aan de slag’. Hierin gaan we in allerlei diverse thema’s een complete illustratie maken. We starten met schetsen en werken zo stap voor stap verder naar het opbouwen van een mooi kunstwerkje. Tof toch?!

Daarnaast krijg je een aantal bonussen bij deze cursus, toegang tot een besloten Facebookgroep met andere cursisten én een maandelijks inspiratie uurtje waarin we samen gaan illustreren. Hoe tof is dat?!

*Je houdt 6 maanden toegang tot de cursus. Je hebt dus genoeg tijd om aan de slag te gaan, maar de beperkte toegang zorgt er ook voor dat je écht gebruik gaat maken van de cursus. Ik ben super benieuwd naar je prachtige resultaten. Inloggen kan met jouw eigen inloggegevens op ieder moment. Zo kun je de cursus in je eigen tempo volgen! Daarnaast krijg je toegang tot een  Facebookgroep waarin cursisten en andere creatievelingen hun illustraties met elkaar delen. Ook krijg je nog de mogelijkheid om je op te geven voor live q&a momenten via zoom.  Het zogeheten Pippa Knus Inspiratie momentje. Zou super tof zijn om jou hierbij te hebben. Doe je gezellig mee

Iedereen kan illustreren. Ook jij!


Neem jij genoeg tijd voor jezelf?

Vind je het moeilijk om tijd vrij te maken voor jezelf? Om écht even lekker te ontspannen en je niet bezig te houden met alle dingen die je ‘nog moet doen’? Creativiteit is een hele mooie bezigheid om uit de dagelijkse sleur te komen. Zodra je gaat zitten om even te tekenen, schilderen, of journallen, vergeet je namelijk even alles om je heen. Je bent alleen maar bezig met jezelf en wat je aan het creëren bent. Dit zorgt voor rust in je hoofd en geeft je erna het gevoel alsof je de wereld weer aan kunt.

​En niet alleen dat. Wist je namelijk dat creativiteit ook heel goed kan bijdragen aan je zelfvertrouwen? Mits je je creativiteit op de juiste manier toepast natuurlijk. Tijdens deze cursus ga ik je leren om te gaan met die perfectionisme, door je te laten durven schetsen en je daarbij bijvoorbeeld uit te dagen géén gum te gebruiken. Super spannend in het begin, maar zó fijn als je hierdoor de perfectionisme de baas kunt worden!

​Ik ga je leren hoe je je perfectionisme kunt uitzetten als je aan het tekenen bent en geef je de juiste tools om je schetsboek/journal te gebruiken waarvoor ze zijn bedoelt; plezier hebben in creativiteit. Doe je gezellig mee?

 

 

Dit ga je allemaal leren:

 • Welk papier je het beste kunt gebruiken
 • Welke verschillende technieken er allemaal zijn
 • Wat het verschil is tussen verschillende merken
 • Hoe je je perfectionisme kunt loslaten
 • Hoe je complete illustraties kunt maken in diverse thema’s

Al meer dan 800 mensen gingen je voor met een van de cursussen van Pippa Knus!


Materialen en benodigdheden

 


Tijdens deze cursus gebruik ik maar een paar materialen:

 • Een schetspotlood
 • Schetsboek met papier wat geschikt is voor aquarelverf. Ten minste 200 grams.
 • Aquarelverf. Ik gebruik diverse merken samengevoegd in mijn persoonlijke pallet.
 • Een fineliner
 • En eventueel een gum

Je kunt ervoor kiezen om dezelfde materialen te gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook de materialen gebruiken die je al thuis hebt.

Ook kun je ervoor kiezen om ander soort materialen te gebruiken. Tijdens de cursus werk ik namelijk niet exclusief met 1 type aquarelverf merk, maar combineer ik diverse merken met elkaar en laat ik zien welke merken en soorten er allemaal zijn. Hetzelfde geldt voor het soort papier, schetsbenodigdheden, noem maar op. Uiteindelijk heeft ieder merk, type of soort zijn eigen voordelen en kenmerken, waardoor er voor ieder wat wils is. Onderzoek dus lekker wat voor jou het fijnste werkt.

Bij de eerste module in de cursus zitten lessen over de diverse papiersoorten en merken alcoholmarkers. Hier zitten tevens ook lijsten met daarin linkjes naar de materialen die ik laat zien en gebruik 🙂

Gebruik dus vooral waar jij je prettig bij voelt en have fun!

Tipje: Bij BeCreativeShop krijg jij met de code PippaKnus altijd 5% korting op je gehele bestelling.

 


Alles nog even op een rijtje:

 • Je gaat alles leren over aquarelverf
 • Je leert alle ins-and-outs over het gebruik daarvan
 • Je krijgt toegang tot diverse bonussen
 • Je krijgt toegang tot een Facebookgroep met andere creatievelingen
 • Je houdt 6 maanden toegang tot de lesstof met jouw eigen inloggegevens
 • Je krijgt de mogelijkheid tot samen live illustreren via zoom
 • Je leert illustreren in diverse thema’s
 • Door het volgen van de cursus heb je een stok achter de deur om echt even tijd voor jezelf te nemen
 • En je creëert natuurlijk een nieuwe passie!

 

 


“Aquarelverf was veel te lastig, dacht ik altijd. Tot ik meedeed met de cursus van Sanne. Ik vind haar stijl altijd zo leuk en wilde het toch eens proberen. Zo blij dat ik dat gedaan heb. Was echt verrast van het resultaat!”

 

 

Start vandaag nog met creëren! Doe je ook mee?

Cursusoverzicht

Product informatie
Napjes of tubes 00:00:00
Soorten papier 00:00:00
Merken en verschillen 00:00:00
Product technieken
Techniek ‘nat op nat’ 00:00:00
Techniek ‘nat op droog’ 00:00:00
Techniek ‘droog op nat’ 00:00:00
Aan de slag
Voorwerpen – Vintage thermoskan 00:00:00
Interieur – Stoel en bijzettafel 00:00:00
Dieren – Vissen 00:00:00
Portret – Meisje met verf en penselen 00:00:00
Landschap – heuvel met huisje 00:00:00
Bloemen – orchidee 00:00:00
Planten – Ananas plant 00:00:00
Bonus lessen
Werken met aquarelpotlood 00:00:00
Werken met aquarelkrijtjes 00:00:00
Werken met aquarelmarkers 00:00:00
© 2023 Pippa Knus - Powered by Maatos